
Luis Alberto González Cavieres
Ingeniero en alimentos
Magíster en Ciencias e Ingeniería en Alimentos
Doctor en ingeniería de alimentos
+56 9 8801 1297
luisgonzalc@gmail.com
Titulo de tesis
Development of a prototype equipment of vacuum-microwave dryer applied in a model food system
Línea de investigación
Food electrochemical properties, emerging technologies
Profesor Guía
Dr. Mario Pérez Won

María Guerra Valle
Nutricionista
Magíster en Ciencias e Ingeniería en Alimentos
Doctora en ingeniería de alimentos
Titulo de tesis
EFFECTS OF BLOCK FREEZE CONCENTRATION AND IONIC ENCAPSULATION PROCESSES IN THE BIOACTIVE PROPERTIES IN BERRY JUICES
Línea de investigación
Emerging technologies, bioactive compounds
Profesor Guía
Dr. Guillermo Petzold Maldonado

Constanza Del Pilar Pavez Guajardo
Ingeniera en alimentos
Magíster en Ciencias e Ingeniería en Alimentos
Doctora en ingeniería de alimentos
Titulo de tesis
In vitro bioaccesibility study of polyphenols and carotenoids content of an enriched apple snack by Vacuum Impregnation and omhic heating
Línea de investigación
Emerging technologies, Bioactive compounds, Physicochemical and sensory analysis of wines
Profesor Guía
Dr. Jorge Moreno Cuevas

Carolina Herrera Lavados
Bioingeniera
Magíster en Ciencias mención Microbiología
Doctora en ingeniería de alimentos
+56 9 57606719
Titulo de tesis
Evaluation of pulsed electric field (PEF) on enzymatic hydrolysis and maillard reaction to obtain functional peptides with potential use as food additives
Línea de investigación
Food proteins, emerging technologies
Profesor Guía
Dra. Gipsy Tabilo Munizaga

Horacio Fraguela Meissimilly
Ingeniero Químico
Doctor en Ingeniería de Alimentos
+56 9 57846073
Titulo de tesis
Obtaining bioactive compounds from biowaste blends of native Chilean berries by means of serial Extraction with Supercritical Fluid and Pressurized Liquid
Línea de investigación
Bioactive compounds, extraction with supercritical fluid and Pressurized Liquid
Profesor Guía
Dr. José Miguel Bastías Montes

Rodrigo Emilio Diaz Alvarez
Técnico en electricidad industrial
Ingeniero en alimentos
Doctor en ingeniería de alimentos
+56 9 77703555
Titulo de tesis
STUDY OF THE USE OF ELECTRIC FIELDS AS PRETREATMENT FOR FREEZE-DRYING BLUEBERRY
Línea de investigación
Non-thermal technologies, Electrotechnologies (PEF, HVED, EHD), freeze-drying, bioactive compounds, computational simulation, single-cell proteins
Profesor Guía
Dr. Andrés Segura Ponce

Carla Estefany Vidal San Martín
Ingeniero en alimentos
Magíster en Ciencias e Ingeniería en Alimentos
Doctor en ingeniería de alimentos
+56 9 8214375
Titulo de tesis
Effect of high-pressure homogenization (HHP), pulsed electric field (PEF), and subsequent cryoconcentration of aqueous extracts of maqui (Aristotelia chilensis (Mol.) Stuntz) and calafate (Berberis microphylla) on the content of bioactive compounds, microbiological quality, and bioaccessibility.
Línea de investigación
Cryoconcentration, Bioactive compounds
Profesor Guía
Dr. José Miguel Bastías Montes

Marco Fernando Guzmán Meza
Ingeniero en alimentos
Doctor en ingeniería de alimentos
+56 9 69030559
Titulo de tesis
Isothermal and non-isothermal drying study of plant-based food material. Drying experiments using 2D polydimethylsiloxane (PDMS) micromodels and apple samples (Granny Smith)
Línea de investigación
Non-thermal food technologies, Multiscale food drying, Vacuum and atmospheric freeze-drying, Vacuum-assisted food freezing, Cold plasma in activated media
Profesor Guía
Dr. Andrés Segura Ponce

Erick Abraham Jara Quijada
Ingeniero en alimentos
Magíster en Ciencias e Ingeniería en Alimentos
Doctor en ingeniería de alimentos
+56 9 34957561
Titulo de tesis
Stability of liposomes loaded with green tea extracts subjected to pulsed electric field (PEF) process conditions
Línea de investigación
Emerging Technologies, Functional Foods, Nanotechnology, and Sustainable Production
Profesor Guía
Dr. Mario Pérez Won