
Anais Estefanie Palma Acevedo
Ingeniera en Alimentos
Magíster en Ciencias e Ingeniería en Alimentos
+56 9 78933708
anaispalmaacevedo@gmail.com
Titulo de tesis
Enhancing flavor binding capacity of Lupin proteins through novel processing technologies: a 4D printing approach
Línea de investigación
Proteins and emerging technologies
Profesor Guía
Dra. Gipsy Tabilo Munizaga

Indira Pérez Bermúdez
Ingeniera Química
Magister en Análisis y Control de Procesos (mención simulación)
+56 9 34643643
indira.perez2001@alumnos.ubiobio.cl
indilachirri@gmail.com
Titulo de tesis
Effects of driving forces as separation techniques in freeze concentration process of Mentha infusions
Línea de investigación
Cryoconcentration of Foods and Related Processes
Profesor Guía
Dr. Guillermo Petzold Maldonado

Titulo de tesis
Effects of non-thermal technologies-assisted extraction and purification treatments on the functional and nutritional properties of a clean-label starch from fruit processing wastes
Línea de investigación
Emerging technologies and waste valorisation
Profesor Guía
Dra. Gipsy Tabilo Munizaga

Glenda Caridad Peña Portillo
Ingeniera Química
+56 9 50092958
glenda.pena2201@alumnos.ubiobio.cl
yayo9015@gmail.com
Titulo de tesis
Sustainable Utilization of Wine Industry Residues in Ñuble: Extraction and Microencapsulation of Polyphenolic Compounds for Potential Applications in the Food Industry
Línea de investigación
Valorization of food Biowaste
Profesor Guía
Dr. Sergio Miguel Acuña Nelson
Dr. José Miguel Bastías Montes

Keyla Tortoló Cabañas
Ingeniera Química
Magister en Ingeniería de Procesos Biotecnológicos (mención fermentación)
+56 9 71064371
keylatc81@gmail.com
Titulo de tesis
Development of co-encapsulating structures using emulsification and vibrational extrusión techniques to protector and control release of Lacticaseibacillus rhamnosus and vitamin D3
Línea de investigación
Encapsulation of bioactive compounds
Profesor Guía
Dr. Ricardo Villalobos Carvajal

Marbelis Valdés Veliz
Ingeniera Química
Magíster en Ingeniería de los Alimentos
+56 9 8918946
marbelis.valdes2001@alumnos.ubiobio.cl
marbe.veliz@gmail.com
Titulo de tesis
Development of a new emulsifier to microencapsulate a synbiotic for incorporation into a vegetable beverage
Línea de investigación
Plant-based beverages, probiotics, Proteíns and Emerging technologies
Profesor Guía
Dr. Ricardo Villalobos Carvajal

Guido Trautmann Sáez
Ingeniero en alimentos
Magíster en ciencia e ingeniería de los Alimentos
+56 9 98433794
gusaez@egresados.ubiobio.cl
guido.trautmann91@gmail.com
Titulo de tesis
Design and development of nanofibers from shrimp by-products using electrospinning technology
Línea de investigación
Emerging technologies, bioactive compounds, protein extraction
Profesor Guía
Dr. Mario Pérez Won