Alumnos

Anais Estefanie Palma Acevedo

Ingeniera en Alimentos
Magíster en Ciencias e Ingeniería en Alimentos

+56 9 78933708
anaispalmaacevedo@gmail.com

Titulo de tesis
Enhancing flavor binding capacity of Lupin proteins through novel processing technologies: a 4D printing approach

Línea de investigación
Proteins and emerging technologies

Profesor Guía
Dra. Gipsy Tabilo Munizaga

Indira Pérez Bermúdez

Ingeniera Química

Magister en Análisis y Control de Procesos (mención simulación)

+56 9 34643643
indira.perez2001@alumnos.ubiobio.cl
indilachirri@gmail.com

https://orcid.org/0000-0001-9098-3511

Titulo de tesis
Effects of driving forces as separation techniques in freeze concentration process of Mentha infusions

Línea de investigación
Cryoconcentration of Foods and Related Processes

Profesor Guía
Dr. Guillermo Petzold Maldonado

Danela Silva Ferrer

Ingeniera Química

+56 9 82203917
silvadanela16@gmail.com

Titulo de tesis
Effects of non-thermal technologies-assisted extraction and purification treatments on the functional and nutritional properties of a clean-label starch from fruit processing wastes

Línea de investigación
Emerging technologies and waste valorisation

Profesor Guía
Dra. Gipsy Tabilo Munizaga

Glenda Caridad Peña Portillo

Ingeniera Química

+56 9 50092958
glenda.pena2201@alumnos.ubiobio.cl
yayo9015@gmail.com

https://orcid.org/0000-0003-1468-2033

Titulo de tesis
Sustainable Utilization of Wine Industry Residues in Ñuble: Extraction and Microencapsulation of Polyphenolic Compounds for Potential Applications in the Food Industry

Línea de investigación
Valorization of food Biowaste

Profesor Guía
Dr. Sergio Miguel Acuña Nelson
Dr. José Miguel Bastías Montes

Keyla Tortoló Cabañas

Ingeniera Química
Magister en Ingeniería de Procesos Biotecnológicos (mención fermentación)

+56 9 71064371
keylatc81@gmail.com

https://orcid.org/0000-0002-9661-9830

Titulo de tesis
Development of co-encapsulating structures using emulsification and vibrational extrusión techniques to protector and control release of Lacticaseibacillus rhamnosus and vitamin D3

Línea de investigación
Encapsulation of bioactive compounds

Profesor Guía
Dr. Ricardo Villalobos Carvajal

Marbelis Valdés Veliz

Ingeniera Química
Magíster en Ingeniería de los Alimentos

+56 9 8918946
marbelis.valdes2001@alumnos.ubiobio.cl
marbe.veliz@gmail.com

Titulo de tesis
Development of a new emulsifier to microencapsulate a synbiotic for incorporation into a vegetable beverage

Línea de investigación
Plant-based beverages, probiotics, Proteíns and Emerging technologies

Profesor Guía
Dr. Ricardo Villalobos Carvajal

Guido Trautmann Sáez

Ingeniero en alimentos
Magíster en ciencia e ingeniería de los Alimentos

+56 9 98433794
gusaez@egresados.ubiobio.cl
guido.trautmann91@gmail.com

https://orcid.org/0009-0005-1259-5309

Titulo de tesis
Design and development of nanofibers from shrimp by-products using electrospinning technology

Línea de investigación
Emerging technologies, bioactive compounds, protein extraction

Profesor Guía
Dr. Mario Pérez Won